Profesyonel Ekip Çalışması
Okul portalınız üzerinden Duru Yemek Ödeme planınızı doldurmak için tıklayınız.
https://portal.durugrupas.net/duru
Not: Portal girişinde Öğrenci T.C. Kimlik numarası ve VELİ PAROLASI kullanılmalıdır. Duru Yemek ödeme planıza portaldaki Duru Yemek menüsünden de ulaşabilirsiniz.
Tam zamanlı Gıda mühendislerimiz ve diyetisyenlerimiz planlanan aylık menü taslaklarını, hizmet alan birim yetkililerinin onayına sunarlar.
Gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden hijyenik ve verimli bir şekilde işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlarlar.
Çevre kirliliğini önlemek amacıyla hammaddeleri daha verimli işleyip atık maddeleri kontrol altında tutmayı sağlarlar.
Yaptıkları araştırmalar doğrultusunda, yeni ürünlerin oluşturulması, üretim tekniklerinin geliştirilmesi, projelerin hazırlanıp uygulanması sürecini yönetirler,
Üretim sırasında çıkabilecek sorunları teknik bilgi ve becerileriyle gidererek, işlerliğin devamlılığını sağlarlar.
Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetleyip, kalite kontrollerinin ve dokümantasyonunun yapılmasını sağlarlar.
Doğru Menü Seçiminde Profesyonel Yaklaşım
Size özel, sağlıklı ve dengeli beslenme seçenekleri sunmak ve memnuniyetinizi öncelikli kılmak, somut verilere dayalı reçete programlarımızın olmazsa olmazıdır.
Yemeklerimiz ile ilgili geri bildirimleriniz kayıt altında tutulmakta ve değerlendirilmektedir. Geri bildirimleriniz en iyi hizmet kalitesini sağlayabilmemiz için anahtar rolü üstlenmektedir.
Bu programlar ile özel istek menüleri, alerjen menüleri, vejeteryan menüleri, reflü için özel menüler.
Ayrıca;
Menü kap sayısı, menü gramajları, oluşturulan reçeteler, talep edilen ekipmanlar belirlenip, satın alma aşamasında tedarikçi firmaların bilgileri ve sahip olması gereken belgeleri tüm şeffaflığıyla kayıt altına alınmaktadır.
Üretim aşamasında menülerin belirlenen gramaj ve reçetelere uygun olarak hazırlandığını belgeleyen genel durum raporları da her zaman hazırlanabilmektedir.
Üretimde Teknoloji
Yemek üretiminde son teknoloji ile üretilmiş kombi fırınlar kullanılır.
Kombi fırınlar, yemeklerdeki yağ miktarını minimum seviyeye düşürerek daha sağlıklı üretim olanağı sağlar. Gıda mühendisimiz ve Diyetisyenlerimiz her sabah yemeklerin iç sıcaklıklarını ölçer ve kayıt altına alır.
Tadım ekibimiz, yemeğin tadını ve görselliğini kontrol ederek olası uygunsuzluklara karşı önlem alır.
Tesisimiz TSE ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi’nin gereklerini maksimum derecede yerine getiren, üretilen tüm ürünlerden şahit numuneler alan ve 72 saat süreyle muhafaza eden bir sisteme tabidir.
Dezenfeksiyon Aşamalarımız
Uluslararası hijyen standartları doğrultusunda yemeklerimizde kullandığımız sebzeler; akan su altında iyice yıkanır.
Çevre ve insana duyarlı klor gazı teknolojisi ile endüstriyel cihazlarla dezenfeksiyonu sağlanır, akabinde durulama, doğrama & rendeleme aşamaları ile işlemler sona erer.
Bu kontrol aşamaları kalite yönetim sistemi dokümanları ile kayıt altına alınır.
Malzeme Kabul
Türk Gıda Kodeksi ve TSE standartlarını kapsayacak şekilde hazırlanmış ürün alım kriterlerine uygun olarak, gelen tüm malzeme büyük bir titizlikle incelenir ve malzeme kabulü yapılır.
Tedarikçilerle yapılan sözleşme doğrultusunda teslim alınacak ürünlerin, mal kabul kriterlerine uymaması durumunda iadesi gerçekleştirilir.
Depo alanlarından sorumlu personelimiz ile(costing), düzen ve riskli ürünlerin saklama koşulları, ilk giren ilk çıkar FIFO (first in first out) ve süresi önce biten, önce çıkar FEFO (first expire first out) kuralları ile tüm tedbirler alınır..